OM NITRILON

Foreningen Nitrilon opstod i 2018, da fem rollespillende venner havde brug for et lokale til at spille deres ugentlige spil Dungeons & Dragons.

For at få adgang til et lokale (eller tilskud til lokale) skulle de være en officiel forening med vedtægter. Derfor afholdt de fem venner stiftende generalforsamling i Rollespilsforeningen Nitrilon d. 22. januar 2018. Tre af vennerne (Rune, Morten og Anders) udgjorde foreningens første bestyrelse med gruppens Dungeon Master, Anders, som formand.

Det, der startede som en privat forening for nogle gode venner, viste sig hurtigt at ramme noget, som der havde været behov for i det sønderjyske. Bordrollespil havde i de seneste år oplevet en massiv fremgang – bl.a. pga. rollespilleres succes på både YouTube og Twitch – og foreningen fik henvendelser fra flere og flere, som ønskede at være medlem.

Ved generalforsamlingen i 2020 blev bestyrelsen fastsat til 5 medlemmer og en suppleant. Samtidigt blev foreningens navn ændret til blot Nitrilon for at signalere, at foreningen ikke kun er for rollespillere, men også for brætspillere, TCG-spillere og figurspillere.

Hvad er Nitrilon?

Nitrilon er navnet på den verden, som den oprindelige rollespilsgruppes campaign foregik i. Verdenen er Dungeon Master Anders’ opfindelse, og langt de fleste af hans campaigns er foregået i Nitrilon. Hvis man spiller med Anders som Dungeon Master kan man derfor opleve tidligere player characters, som nu lever i verdenen som NPC’er.